G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Üzletszabályzat

Kedves Ügyfelünk, Kedves Vásárló!
 
- Ön a megrendelés leadásával (jóváhagyásával) az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház vásárlója lesz, amennyiben létrejön a távollevők közötti szerződés. Jelen esetben „Ön” és az „Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház” között. Ez a megkötött szerződés, pénzbeli fizetési kötelezettséggel jár az „Ön” részéről (- a megrendelt terméket, termékeket a választott fizetési móddal ki kell kifizetni). Az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház weboldalán kezdeményezett megrendelés a távollevők között kötött elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. § -ban foglaltak megfelelően irányadóak és adatvédelmi szempontból az "Európai parlament és a tanács (EU) 2016/679 rendelete". A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) hatályos Kormányrendelet rendelkezik. A szerződés nyelve: magyar
 
 FIGYELEM! 
 - Amennyiben a távollévők közötti szerződés létrejött, és a Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház teljesítette a rá vonatkozó részét, az UTÁNVÉTELLEL (utánvétel = a termék ellenértékének megfizetése a csomag átvételekor történik) megrendelt termék kiszállítását, de a megrendelő (a szerződő fél) visszautasítja a csomag átvételét, annak árának megfizetését a postai kiszállítótól, vagy a postától azzal egyoldalúan szerződést szeg (- a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet), amivel anyagi kárt okoz a webáruháznak. Az anyagi kár a kiszállítási, visszaszállítási és a csomagolási díjakból tevődik össze, amire bruttó 8000 Ft-ot számolunk fel. Ezt az összeget a megrendelőnek köteles megfizetni az áruház által az E-mail címére küldött díjbekérőn feltüntettet bankszámlára.
 - Amennyiben a megrendelő (szerződést szegő fél) ennek a kötelezettségnek, melyet az üzletszabályzat elfogadásával tudomásul vet, elfogadott, állampolgári és büntetőjogi felelőssége tudatában saját magára nézve kötelező tett, de nem tesz eleget úgy végrehajtóval törvényes úton fogjuk behajtatni az okozott anyagi kárt. Megjegyzés: - ekkor már a végrehajtói díj is a megrendelőt terheli.
 
 FIGYELEM!
- Pályázatokra és díjbekérőkre nem tejesítünk megrendeléseket.
- Ha az adatok hiányosak: - a telefonszám érvénytelen, ha a telefonos megkeresésünkre nem válaszol {Mindenkit megkeresünk telefonon amennyiben a megrendelt termék elfogyott, és ha gyanús a rendelés, hogy szóban is igazolja a megrendelést. Indoklás: - a komolytalan és valótlan (kamu) megrendelések kiszűrése}, az E-mail cím, a szállítási és számlázási cím vagy a személy neve megkérdőjelezhető a megrendelt terméket nem küldjük el, a megrendelést érvénytelennek tekintjük és töröljük!
- A véletlenül vagy felelőtlenül leadott rendelést csak személyesen a következő telefonszámon van lehetőség lemondani:
 
 Tel: 06 20 371-0869
        06 30 819-4818
 
 SZÁLLÍTÁS és FIZETÉS TÁJÉKOZTATÓ
- A Magyar Köztársaság Zalaegerszeg Közjegyzője által kiadott határozat szerint az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház a 479102 tevékenységi környilvántartási szám alatt a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet is folytathat.
- Az árak forintba és bruttósítva értendők az áruforgalmi adót (ÁFA) tartalmazzák.
- Megjegyzés: - a külföldi fizető eszközöket (valutákat) egyelőre nem áll módunkban elfogadni. A számlázás csak kizárólag a magyar fizető eszköz „Forint” alapú!
- Az áruház elérhetősége:
 
 Tel: 06 20 371-0869
        06 30 819-4818
 E-mail: info@edenyek.hu
 E-mail: edenyek.hu@gmail.com
 
 Figyelem:
- Áruházunk az adatvédelmi törvénynek megfelelően tiszteletben tarja mindenkinek a névtelenségre vonatkozó alapvető jogait, legyen az magán vagy jógiszemély. Ebből kifolyólag a rejtett telefonszámról indított hívást még véletlenül sem fogadunk, nehogy megsértsük a telefonáló személyi jogait.
 
 Figyelem!
 - A tulajdonos által megadott címen termékértékesítés (árusítás) nem történik személyes kiszolgálás nincs csak a webáruház irodája található! Vásárlásra csak internetes megrendeléssel (online) van lehetőség. Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a honlap használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a fentebb megadott elérhetőségeken!
 
 Tulajdonos: Kónya Pál egyéni vállalkozó
 Cím: 8314 Vonyarcvashegy
          Berzsenyi Daniel utca 38.
          Magyarország (Hungary)
 
 Telefon: +36 30/819-8418
 E-mail: konya.patyo@gmail.com
 
 Adószám: 74889477-1-40
 Vállalkozói igazolvány szám: ET - 022116
 Nyilvántartási száma: 4313822
 Tevékenységi kör: 479102
 Statisztikai számjel: 74889477-4789-231-20
 Kiállító hatóság: Keszthelyi Járási Hivatal (KESZTHELY)
 Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tag
 Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi Sándor u. 24  Telefon: +36 92/550-510
 A szolgáltató adatai:
 Tárhely-szolgáltató:
Phantasy Bt.
Késmárk u. 1.
1158 Budapest
info@phantasy.hu
 
 Az ÁSZF hatálya, elfogadása:
 - A közöttünk létrejövő szerződés tartalmát a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban:  - ÁSZF) határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és bennünket illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit.
- A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják.
- Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit.
- A szerződés nyelve, a szerződés formája:
- A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.
- A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat az Eladó nem iktatja.
 
1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK és FELTÉTELEK:
 
Az árak forintba értendők, az áruforgalmi adót (ÁFA) tartalmazzák. Számlázás: - magyar nyelvű egyszerűsített papír alapú számlázás vagy nyugtaadás.
 1.1. - Az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház történő vásárlás elektronikus úton vagy telefonon az Üzletszabályzat elfogadásával lehetséges.
 1.2. - Mindenki vásárolhat úgy vendégként, mint regisztrációval amennyiben elfogadja jelen Üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek ismeri el.
 1.3. - A vevő a regisztráció során hozzájárulhat (nem kötelező) ahhoz, hogy elektronikus hírlevelet kapjon.
 
2. A SZERZŐDÉS TÁRGYA, a FORGALMAZOTT TERMÉKEK: - Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó tényleges oldalon találja meg.
 2.1. - A termékek és azok alapvető tulajdonságai a termékleírásban ismerhetőek meg. Az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház jogában áll a termékek összetételét, jellemzőit, a webáruházban elérhető termékválasztékot, illetve a termékek kiszerelését vagy csomagolását megváltoztatni. Ezen változtatások a vevő által már leadott megrendeléseket nem érintik, kivéve, ha a változtatást jogszabály írja elő.
 2.2. - A termékek webáruházban elérhető fényképei kizárólag a szemléltetés célját szolgálják. Bár az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház megtesz minden erőfeszítést annak érdekében, hogy pontosan adja vissza a termék valódiságát, a színeit, előfordulhat, hogy a fogyasztó eszközén megjelenő színek nem tükrözik hűen a termékek valódi színét. A termékek ezért kismértékben eltérhetnek a képeken szereplő terméktől.
 2.3. - A termékek értékesítése a rendelkezésre állásuk függvénye. Az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház csak a készlet erejéig tudja biztosítani a termékek rendelkezésre állását. Amennyiben a kosárba helyezett termékből készlethiány lép fel a megrendelés teljesítése előtt, a vevőt tájékoztatjuk erről a körülményről, és megkérjük, hogy a terméket távolítsa el a kosarából.
 
3. MEGRENDELÉS, a MEGRENDELÉS ELFOGADÁSA és a MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA (a rendelésről bővebben)
 3.1. - A vevő a Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruházon keresztül, az online vásárlási folyamat lezárása révén adja le a megrendelését. A megrendelés elküldése előtt a vevőnek ellenőriznie kell a megrendelés összegzését, valamint szállítási és kapcsolattartási adatait. A megrendelés a vevő oldalán ajánlati kötöttséget keletkeztető, a megrendelésben részletezett termékek (a továbbiakban: „Megrendelt termékek”) megvásárlására vonatkozó ajánlat. A megrendelés leadását követően az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház a megrendelés tudomásulvételéről elektronikus úton (E-mail) tájékoztatja a vevőt (a továbbiakban: „Megrendelés visszaigazolása”). A megrendelés beérkezésének visszaigazolása önműködően történik, és kizárólag a megrendelés kézhezvételének megtörténtét tanúsítja. A megrendelés visszaigazolása nem jelenti a megrendelés elfogadását, és nem hoz létre kötelező erejű adásvételi szerződést a vevő és az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház között.
 3.2. - A vevő és az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház közötti, kötelező erejű adásvételi szerződés (a továbbiakban: „Szerződés”) csak a vevő által a megrendelés leadása révén tett ajánlat, ami az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház általi elfogadását követően jön létre. Az ajánlat az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház általi elfogadását a megrendelés megerősítése jelenti, ami történhet a megrendelt termékek megvásárlását tanúsító, vagy a megrendelt termékek feladását igazoló e-mail megküldése útján, illetve ráutaló magatartással. Ráutaló magatartásnak minősül különösen a megrendelt termékek kézbesítésének időpontjára vonatkozó egyeztetés, vagy a megrendelt termékek feladása.
 3.3. - Ha a megrendelés feldolgozása során az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház észleli, hogy a megrendelt termékek, vagy azok egy része nem áll rendelkezésre, vagy bármely okból nem kézbesíthető a vevőnek, az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház köteles erről haladéktalanul, de legkésőbb a megrendelés leadásától számított öt (5) munkanapon belül köteles tájékoztatni a vevőt, egyúttal pedig teljes egészében, vagy (ha a vevő elfogadja a megrendelés részleges teljesítését) részben törölni a megrendelést. Az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház a vevő által a megrendeléssel összefüggésben az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruházának már kifizetett összeget teljes egészében visszatéríti.
 3.4. - A vevő felelős az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház megadott valamennyi tájékoztatás, így az e-mail cím, a szállítási cím és a mobiltelefonszám helyességéért, a kiválasztott termékek és szolgáltatások pontos bejelöléséért. Ha a vevő észleli, hogy az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház a megrendelés leadása során megadott bármely tájékoztató helytelen, köteles erről haladéktalanul tájékoztatni az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház Ügyfélszolgálatát, és egyúttal megadni a pontos és helyes adatot. Amennyiben az adat kijavítása csalás kockázatának fennállása miatt vagy bármely más okból nem lehetséges, az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház fenntartja a jogot a megrendelés törlésére. Ez esetben a vevő által az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház a megrendeléssel összefüggésben fizetett összeg visszafizetésre kerül.
 3.5. - az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház történt vásárlással minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.
 3.6. - az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház történt vásárlást követően a vásárló a szállítással kapcsolatos lehetőségek közül választja ki a számára megfelelőt. A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló az ezen az oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért illetve a folyamat közben felmerülő technikai gondokért az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruháza felelősséget nem vállal.
 3.7. - Az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház terméket külföldre a Magyarországra vonatkozó szállítási díjjakkal nem szállítunk. Az áruházzal való egyeztetés, a Magyarország határain kívüli szállítási díjak figyelembevételével, és banki átutalásos összegkiegyenlítés után áll módunkban külföldre szállítani.
 3.8. - A vevő köteles a kiszállítás időpontjában az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó észrevételeket nem áll módunkban elfogadni.
 3.9. - A kiszállítást megelőzően a webáruház értesítést küld a vevőnek, a tényleges kézbesítés időpontjáról. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a levélben közölt időszakban a csomag átvételét biztosítsa.
 
DÍJKÖTELES CSOMAGKÜLDÉS és SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK MAGYARORSZÁG ÖSSZES TELEPÜLÉSEIRE
 
- A megrendelt terméket a Magyar Posta Zrt. csomagküldő szolgálata szállítja. Ha a megrendelő, vagy családtagjai nem elérhetőek a megadott címen, a csomag kiszállításának időpontjában, akkor papír alapú értesítőt hagy a kiszállító. Az értesítőn feltüntetett Postahivatalnál a csomag átvehető, az értesítéstől számított 10 (tíz) napon át!
 
             5.-Ft és 50.000.-Ft közötti vásárlási összeg esetén a szállítási díj 1.750.-Ft
             50.005.-Ft feletti vásárlási összeg esetén ingyenes a házhoz szállítás.
 
 Figyelem!
 - Legkevesebb engedélyezett vásárlási összeg 5.-Ft, viszont 4500.-Ft + 1750.Ft (szállítási díj) alatti megrendelést csak banki átutalás esetén teljesítünk.
 - Kevesebb, mint 4500.-Ft + 1750.-Ft (szállítási díj) értékhatár alatti rendelés esetén a szállítási költség plusz 400.-forint.
 - 3500.-Ft + 1750.-Ft (szállítási díj) vásárlási összeg felett, plusz költség nélkül az utánvételes fizetési lehetőség is engedélyezett.
 
 Szállítási határidő Magyarország területére:
 - A megrendeléstől számított 2-7 munkanap. Előfordulhat pár napos késés a szállításban, de csak abban az esetben, ha a megrendelt termék készletmennyisége lenullázódott és az utánarendelt termék még nem érkezett meg. Ilyenkor a kedves ügyfelünket telefonon tájékoztatjuk, és szíves türelmét kérjük a termék beérkezéséig. Amennyiben a vásárlás elállásáról dönt, a kedves vásárló akkor a megrendelését töröljük az összes megadott adataival együtt (név, cím, e-mail, IP cím, rendelési szám, telefonszám)
Kedves vásárló!
 - Az ön által kezdeményezett termék megrendelését, amennyiben banki átutalással, bankkártyás fizetéssel történik a kiegyenlítése, addig nem postázzuk, amíg a bankszámlára annak ellenértéke meg nem érkezik.
 - A bankszámlaszám a visszaigazoló e-mail -ben lesz látható.
 - Az utalás megjegyzés rovatába kérjük feltüntetni a RENDELÉSI AZONOSÍTÓT (egy ötjegyű számsor, ami a visszaigazoló elektronikus levélben lesz található), és a hozzátartozó megrendelő személy nevét.
 - Fizetési (átutalási) határidő 7 (hét) munkanap!
 - Amennyiben 7 (hét) munkanapon belül nem érkezik meg a megrendelt termék és a szállítási költség értéke a bankszámlára, úgy a megrendelést érvénytelenek tekintjük, és töröljük a megrendelő adataival együtt!
 
 Kedves Vásárló!
 - Termékeinket Magyarország határain kívülre is szállítjuk, amennyiben a termék értékével növelt szállítási költséget is átutalják a bankszámlánkra. Áruházunk csomagszállítója a Magyar Posta Zrt. ahol tájékoztatódni lehet a külföldre szállítandó csomagok díjszabásárról tömegre, értékre lebontva és a várható szállítási határidőről.  https://www.posta.hu/szolgaltatasok/calculator/foreignpackage
 - Utánvételesen terméket nem szállítunk külföldre!
 
 Külföldre történő értékesítés!
- Az Eladó nem különbözteti meg a Honlap használatával Magyarország területén és az azon kívül az Európai Unió területén belüli Vásárlókat. A jelen ÁSZF eltérő rendelkezése hiányában az Eladó Magyarország területén biztosítja a megrendelt termékek kiszállítását/átvételét. A Magyarországon kívüli vásárlásra is jelen ÁSZF rendelkezései az irányadóak azzal, hogy a vonatkozó rendelet előírásai alapján jelen pont értelmezésében vevőnek az a fogyasztó minősül, aki valamely tagállam állampolgára, vagy valamely tagállamban lakóhellyel rendelkezik, vagy az a vállalkozás, amely valamely tagállamban letelepedési hellyel rendelkezik, és az Európai Unión belül kizárólag végfelhasználás céljából vásárol árut vagy vesz igénybe szolgáltatást, vagy ilyen szándékkal jár el. Fogyasztónak az a természetes személy minősül, aki olyan célból jár el, amely kívül esik kereskedelmi, ipari, kézműipari vagy szakmai tevékenysége körén. A kommunikáció és a vásárlás nyelve elsősorban a magyar nyelv, az Eladó nem köteles a Vásárló tagállami szerinti nyelven kommunikálni a Vásárlóval. Az Eladó nem köteles megfeleljen a Vásárló tagállama szerinti nemzeti jogban az érintett Termékkel kapcsolatban meghatározott szerződésen kívüli követelményeknek, például címkézési vagy ágazat specifikus követelményeknek, vagy, hogy tájékoztassa a Vásárlót ezekről a követelményekről. Az Eladó eltérő rendelkezése hiányában Magyarországi áfa-t alkalmazza minden Termék esetében. A Vásárló a jelen ÁSZF szerint élhet jogérvényesítési lehetőségeivel. Elektronikus fizetési megoldás alkalmazása esetén a fizetés az Eladó által meghatározott pénznemben valósul meg. Az Eladó visszatarthatja, a Termék átadását ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának és a szállítási díjnak kifizetése sikeresen és maradéktalanul megtörtént. Az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén a Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat (szállítási díjat) és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt az Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót. Az Eladó a Termék átadása érdekében a magyar Vásárlókat megillető átadási lehetőségeket biztosítja a nem magyarországi Vásárlóknak is. Amennyiben a Vásárló az ÁSZF szerint kérheti a Termék szállítását Magyarország területére, vagy bármely más Európai Uniós tagállam területére, ezt kérheti a nem magyarországi vásárló is bármely az ÁSZF -ben megjelölt szállítási módon. Egyebekben a Vásárló kérheti, hogy a Termék szállítását saját költségén oldhassa meg külföldre. Magyar Vásárlót ez a jog nem illet meg. Az Eladó a szállítási díj megfizetését követően teljesíti a megrendelést, amennyiben a Vásárló a szállítási díjat nem fizeti meg az Eladó számára, vagy a saját szállítást nem oldja meg az előre egyeztetett időpontig, az Eladó a szerződést felmondja és az előre megfizetett vételárat visszafizeti a Vásárló számára.
 
 Figyelem!
  - Kedves leendő vásárló mielőtt a megrendelését teljesítené, olvassa el figyelemmel ezt "RÉSZLET az ÜZLETSZABÁLYZATBÓL" melyet a rendelés leadásával elfogad és kötelezővé tesz saját személyére vonatkozóan az állampolgári, és büntetőjogi felelőssége tudatának megfelelően.
  5.4. - A megrendelő, az-az ÉN kijelentem azt, hogy büntetésjogi felelősségem tudatában az üzletszabályzatot a kis kocka bejelölésével (kipipálásával) elfogadom, amivel aláírásom adom a vásárlási szándékomhoz és a szerződéshez (amit ha nem jelölök be, úgy nem enged vásárolni a rendszer), saját magamra érvényesnek tekintek, elfogadom a következő kötelezettséggel és passzusaival együtt:
  1. - Amennyiben a megrendelő, az-az ÉN, aki megrendeltem a terméket, de a termékeket nem veszem át, megtagadom a csomag átvételtelét a postai kiszállítótól, vagy a postáról (ahol tíz napig tartják a csomagot), kiszállítási, visszaküldési, és a csomagolási költségekre bruttó 8.000 (nyolcezer) Ft-ot kifizetek az áruház által utólag elküldött bankszámlaszámra az általam felelőtlenül ráterhelt költségei megtérítésére.
  2. - Ha ennek a kötelezettségnek melyet az üzletszabályzat elfogadásával tudomásul vettem, elfogadtam és magamra érvényesnek tekintek, de nem teszek eleget (nem utalom a 8000 Ft. összeget), úgy a webáruháza végrehajtóval törvényes úton behajthatja az általam okozott anyagi kárt és a felmerült behajtói díjat, amit ÉN a megrendelő büntetésjogi felelősségem tudatában kifizetek.
 
4. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA
 4.1. - Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruházában való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
 4.2. - Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, amelyek a megrendelő hibájából is következhetnek be:
- Az interneten küldött és /vagy fogadott bármilyen adat, ami nem a megrendeléssel kapcsolatos.
- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház akadálytalan működést és a vásárlást.
- Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
- Bármely levél - függetlenül attól, hogy, papír vagy elektronikus formában érkezett, de semmi köze a vásárláshoz az áruházhoz.
- Bármely szoftver nem megfelelő működésére.
- Bármilyen programhiba, rendellenes esemény vagy technikai hiba következményeire.
 4.3. A vásárló felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.
 4.4. Egyedül a vásárló felelős az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruházához való kapcsolódásáért és az Edények és konyhai segédeszközök webáruházában való vásárlásért.
 4.5. az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruházában történt megjelenés időpontjától lép hatályba.
 4.6. az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruháza szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit, szabályait bármikor értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház nem vonható felelősségre, ha így tesz.
 4.7. Bármely módosítás abban az időpontban lép hatályba, amikor online megtalálható az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruházában. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.
 
5. VÉTELÁR, FIZETÉSI FELTÉTELEK
 5.1. Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is.
 5.2. Utánvételes! - A megrendelt árut a csomag kézhezvételekor a futárszolgálatnak készpénzben kell fizetni.
 5.3. Banki átutalás! - Amint az átutalt összeg megjelenik számlánkon, úgy 2 maximum 14 munkanap alatt postázzuk.
 5.4. A megrendelő kijelenti, hogy amennyiben nem veszi át a terméket a postai kiszállítótól, vagy a postáról (ahol tíz napig tartják a csomagot), kiszállítási, visszaküldési és a csomagolási költségekre a bruttó 8000 Ft-ot kifizeti. Ha ennek a kötelezettségnek melyet az üzletszabályzat elfogadásával tudomásul vet, elfogadott, de nem tesz eleget, úgy végrehajtóval törvényes úton fogjuk behajtani az okozott anyagi kárt.
Megjegyzés: - ekkor már a végrehajtói díj is a megrendelőt terheli.
 
6. SZEMÉLYES ADATOK
 1. A résztvevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott személyére vonatkozó tájékoztatót. Bővebben lásd Adatvédelmi elveink.
 
7. ÁRUCIKK CSERÉJE
Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt a Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruháza kicseréli. Abban az esetben, ha ezt a lehetőséget nem kívánja igénybe venni, az áru vételárát visszatérítjük.
 
8. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG
 8.1. Az eladó az általa eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.
 8.2. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 151/2003. (IX.22.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadók.
 8.3. az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruház kizárólag új garanciális termékek kerülnek értékesítésre.
 8.4. Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.
 8.5. az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruháza kizárólag sérülésmentes termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.
 8.6. az Edény és Konyhai Kiegészítők Webáruháza követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.
 8.7. Elállási jog / Visszaszolgáltatási szavatosság / 14 nap /
A megrendelő a szerződéstől tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 15 (tizenöt) napon belül visszatéríteni.
A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.
Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, (az utánvételi összeg kifizetése után a futár jelenlétében bontsák ki a küldeményt) hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk amennyiben jegyzőkönyv készül és a futár, meg két tanú ellátja teljes neve kiírásával és kézjegyével. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.
 8.8. A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségeket. Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha a terméket már használatba vette a vevő, az eladó nem köteles visszavenni azt. Az átvételi elismervényt csak akkor írja alá, ha a csomagot tételesen ellenőrizte, mert az átvétel utáni hiányosságokra vonatkozó panaszokat forgalmazónak nem áll módjában elfogadni.
Amennyiben a megrendelő nem fizeti ki a termék díját a futárnak, a kiszállítási, visszaküldési, és ügykezelési költségekre bruttó 8000 Ft-ot számolunk fel, melyet a megrendelő köteles kifizetni.
 
Panaszügyintézés lehetőségeinek ismertetése
Felügyeleti szervek:
 - Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
 - Zalaegerszegi Megyei Jogú Város Jegyzője: - 8900 Kossuth Lajos út 17 szám Tel: +36/92/502-102
 - Fogyasztóvédelmi Felügyelőség: 8900 Zalaegerszeg Kosztolányi Dezső út 10 szám
 - Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testület: - 8900 Zalaegerszeg Petőfi út 24 szám Tel: +36/92/550-514
 - Békéltető Testület: - https://www.tvvrt.hu/adatok/bekelteto.pdf
 - Bírósági eljárás
 - Online vitarendezési platform: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU
 
Békéltető testületek
- A békéltető testületek megalakulásuk óta a területi kereskedelmi és iparkamarák mellett működtek. Az illetékességi területüket módosítja a fogyasztóvédelmi törvény 2024. január 1. napján hatályba lépő változása.
A változás értelmében már nem minden vármegyei kamara működtet békéltető testületet: 12 vármegye székhelyén megszűnik a békéltető testület, feladatukat a fogyasztóvédelmi törvény mellékletében megjelölt békéltető testület veszi át, melyek a következők:
Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:
Honlap: https://bekeltetes.hu
 
Baranya Vármegyei Békéltető Testület Baranya, Somogy és Tolna vármegyékben
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.,
Telefon: +36-72/507-154, 20/283-3422
Hivatali kapu KRID: 667360112, rövid neve: PBKIKBT    
e-mail: info@baranyabekeltetes.hu
web: www.baranyabekeltetes.hu
 
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Békéltető Testület Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyékben
Cím: 3525 Miskolc, Szent páli u. 1.
Telefon:
46/501-090 (új ügyek)
46/501-871 (folyamatban lévő ügyek)
E-mail: bekeltetes@bokik.hu
www.bekeltetes.borsodmegye.hu
Hivatali kapuazonosító: 466467335, rövid név: BOKIKBT
Elektronikus ügyintézés: e-papír Ügytípus: Békéltető testületi eljárás kezdeményezése, eljárással kapcsolatos nyilatkozattétel
 
Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefon: 06-1-488-2131
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Honlap cím: www.bekelteto.bkik.hu
Hivatali kapu KRID azonosító:469532362, rövid név: BBT
Elektronikus ügyintézés: e-papír Ügytípus: Békéltető testületi eljárás kezdeményezése, eljárással kapcsolatos nyilatkozattétel (BBT) és a KRID adatokat is beillesztettem.
 
Csongrád-Csanád Vármegyei Békéltető Testület Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés vármegyékben
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Kamarai kapcsolattartó: Jerney Zoltán
Telefon: +36-62/554-250/118
Ügyfélfogadás: Hétfő és Szerda: 9.00-11.00 között
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu
https://www.bekeltetes-csongrad.hu/
Hivatali kapu KRID azonos