Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Zománcozott tepsi fedővel 603000-BQT

Zománcozott tepsi fedővel 603000-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 15,850 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Zománcozott tepsi fedővel 603000-BQT Zománcozott tepsi fedővel 603000-BQT Zománcozott tepsi fedővel 603000-BQT
A zománcozott tepsi fedővel 603000-BQT sütőedényként a jól illeszkedő fedővel tökéletes a kisebb szárnyasok, pecsenyék vagy akár rakott ételek elkészítésére. A tökéletesen záró fedőnek köszönhetően sütésekor ízletesek és szaftosak maradnak a húsok, a pecsenyék. A zománcozott tepsi fedővel két különálló tepsiként is használható sütemények vagy hurkák, kolbászok sütésére.
A zománcozott tepsi fedővel anyaga 1,50 mm vastag szénacél lemez méretre szabva, alakra préselve, kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A még félkész tepsi füleit hegesztéses eljárással rögzítették. Az így kialakult végleges alakot öltött terméket duplán zománcozták. A zománcozott tepsi mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében használható legyen az gáz, villany üzemű, vagy kemence. Sültek, sütemények és rakott ételek elkészítésére kiválóan alkalmas termék.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A zománcozott tepsit soha ne tegyük üresen forró felületre, üresen nem szabad felhevíteni. A felhevült forró tepsit hideg víz nem érheti, mert a zománcréteg megreped és leválik. Erős ütések hatására az üvegszerű tűzzománc bevonat lepattanhat az edényről. Sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot! A forró tepsi csak hőálló kesztyűvel vagy konyharuhával fogható meg, mert másként égési sérülést okoz, és csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a zománcozott felületet. Csak fa, teflon vagy szilikon konyhai eszközök használata javasolt.
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a zománc bevonatot. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a zománcozott tepsi kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a gyors és rohamos romlásához.
3. Figyelem! - sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró zománcozott tepsi csak a csak a füleitől és edényfogó ruhával, kesztyűvel fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Forrón hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan a zománc bevonat lepattoghat róla, az edény meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
- Megjegyzés: - A zománcozott tepsi nem gyermekjáték, ezért ha fel van hevítve a tepsi, a gyermekek nem férhetnek hozzá, mert könnyen súlyos, nagy fájdalommal járó égési sérüléseket okozhat!
 
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 33 cm; - felső belső: 35 cm
- hosszúság alsó külső: 34 cm; - felső külső: 37 cm; - fülekkel: 43 cm
- szélesség alsó belső: 18 cm; - felső belső: 20 cm
- szélesség alsó külső felfekvő: 18 cm; - felső külső: 23 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 6,60 cm
- magasság egymásra téve: 13 cm
- tömeg darabonként: 1,60 kg; - egymásra téve: 2,12 kg
- űrtartalom külön-külön: 3,87 liter (űrtartalom = az edény színültig töltve)
 
Kacsasült 
 
Hozzávalók:
  1,50-2,50 kg-os kacsa
  1 alma
  1 narancs
  1 szál rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma, só, bors
- majoránna
 
Elkészítése:
A kacsának a bőrét több helyen átvágjuk, hogy könnyebben kisüljön a zsírja, így ropogósabb lesz a bőre. Bedörzsöljük alaposan a fűszerekkel, belül is. A hasüregébe tesszük a negyedelt narancsot, az almát (négybe vágva) és a rozmaring szálat. Körülbelül 2 órát hagyjuk állni, hogy jól átjárják a fűszerek. Miután letelt az idő a kacsát magas fedeles tepsibe vagy kacsasütőbe (zománcozott, öntöttvas, króm-nikkel) tesszük egy beleillő rácsra (nem fontos, de csináltassunk rácsot, megéri). Hideg sütőbe tesszük és kb. 160 fokon mérsékelt lángon sütjük. Sülés közben időközönként a kacsát a szárnyaira és a combjára fektetjük, hogy a zsír jobban kisüljön. Ahogy a sült barnulni kezd, a forró vízből ¼ litert locsoljunk fokozatosan a sütőbe. Ezzel a szafttal néha öntözzük meg a kacsát is és a víz felét hagyjuk elpárologni. Többször megforgatjuk, locsolgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy már eléggé puha, egy tűt beleszúrva ellenőrizzük, levesszük a tetőt és a tálból kivett pecsenyelével elkevert narancslével locsolgatjuk. Fordítsuk meg többször, míg egyformán pirosra, ropogósra megsül.
   
Javaslatok!
- A rács azért kell a kacsa alá, mert így nem ázik a pecsenye lében és ropogósabb, pirosabb, gusztusosabb lesz. Burgonya lepénnyel, őszibarack és ananász befőttekkel (konzerv) kínáljuk. A kacsahús zsírszegény.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: