Fröccsenésgátló fedő 25 cm 434049-AMB
Fogyasztói ár: 2,550 Ft
A fröccsenésgátló fedő 25 cm 434049-AMB, más néven spriccelésgátló, az edényfedőhöz hasonló sűrű-szövésű nyeles fém szita, amit ha ráteszünk a fazékra, serpenyőre, wokra, meggátolja sütés, főzés közben a forró olaj vagy víz kifröccsenését, kispriccelését az edényből. Ez a fröccsenésgátló fedő hatékony védelmet nyújt a forró olaj, szaft, víz ellen, amelyek gyakran okozhatnak égési sérüléseket, ha nem vagyunk elég óvatosak a sütés, főzés során. A spriccelésgátló fedő különleges kialakítása biztosítja, hogy a forró olaj, szaft, víz ne fröccsenjen ki a serpenyőből, fazékból így nem csak a konyhai baleseteket kerülhetjük el, hanem a főző-sütőedény körüli tisztítást is jelentősen csökkenthetjük.
1. Kialakítása: - A fröccsenésgátló lapos felülettel rendelkező nyeles kerek fedő, aminek a felülete sűrűszövésű szitahálóból van kialakítva, hogy lehetővé tegye a gőz szabad távozását az edényből, miközben megakadályozza a forró folyadék (olaj, zsír, víz, szaft, leves) szétfröccsenését, kispriccelését a főzőlapra, konyhapultra, ezzel csökkentve a zsírfoltok keletkezését, megégését és a lehetséges égési sérülések esélyét. Az anyaga rozsdamentes acél.
2. Használat: - A fröccsenésgátló fedőt általában a forró olajban, zsírban vagy fövővízben való sütés, főzés során használják, hogy megakadályozzák a konyhai égéseket, sérüléseket. Egyszerűen csak tegyük rá a fedőt arra az edényre, amiben sütünk, füzünk, amikor szükség van rá.
3. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A makacsabb zsírfoltokat, odaszáradt szaft cseppeket körömkefe segítségével tisztítsuk. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a gyors és rohamos romlásához.
- Figyelem! - A serpenyők csak szemléltető eszközök, nem tartoznak a fröccsenésgátló vételárába!
Részletes méretleírás:
- átmérő: 25 cm
- átmérő edényre felfekvő: 24 cm
- átmérő + a nyél hossza: 39,50 cm
- tömeg: 0,085 kg
Fokhagymás rántott hús
Hozzávalók:
- sertéskaraj
- fokhagyma
- mustár
- só
- bors
- tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- olaj
Elkészítése:
A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk vagy fokhagymatörőn átnyomjuk, ezzel bekenjük a húst, majd mustárral is megkenjük. Bepanírozzuk, és olíva olajban kisütjük. Bármilyen köret illik hozzá.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: