Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Kőbevonatos indukciós palacsintasütő 24 cm 593875-BQT

Kőbevonatos indukciós palacsintasütő 24 cm 593875-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 6,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Kőbevonatos indukciós palacsintasütő 24 cm 593875-BQT Kőbevonatos indukciós palacsintasütő 24 cm 593875-BQT Kőbevonatos indukciós palacsintasütő 24 cm 593875-BQT
Az indukciós palacsintasütő kőbevonattal 24 cm anyaga kovácsolt alumínium ötvözet, szénacél lemez betét és szilikonhatású műanyag fogantyú (nyél). Az indukciós palacsintasütő belső felülete kőbevonattal, míg a külső barna színű kerámia alapú bevonattal kezelt. A palacsintasütő, csavarral rögzített hőre keményedő szilikonhatású, fa mintázatú műanyag nyéllel van felszerelve. A palacsintasütő gyorsan felmelegszik, a vastag fala, és acélbetétes alja sokáig tartja a hőt. A magas hővezető képessége gyors és gazdaságos főzést biztosít, így energiát és időt takarít meg. A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően kevés zsiradékkal is jól főzhetünk, süthetünk benne! Minden káros anyagtól mentes! Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható.
1. Használati utasítás: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A palacsintasütőt üresen soha ne hevítsük fel. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet. Az odaégett palacsintát ne kaparjuk éles tárggyal, hanem áztassuk be, majd mossuk le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjunk, így nem karcoljuk meg a felületet. Sütéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a palacsintasütő aljának az átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. A palacsintasütőt üresen nem szabad felmelegíteni!
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a bevonatokat. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a palacsintasütő kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a gyors és rohamos romlásához.
3. Figyelem! - sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró palacsintasütő csak a nyelétől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Forrón hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan a bevonat lepattoghat róla, az edény meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
- Megjegyzés: - Nem gyermekjáték, ezért ha fel van hevítve a palacsintasütő, a gyermekek nem férhrtnek hozzá, mert könnyen súlyos égési és nagy fájdalommal járó sérüléseket okozhat!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 22,50 cm; - felső belső: 23,50 cm
- átmérő alsó külső: 23 cm; - felső külső: 24,60 cm
- átmérő alsó külső tűzhelyre felfekvő: 19,50 cm
- átmérő + a nyél hossza: 43,50 cm
- magasság belső: 1,20 cm; - külső: 1,70 cm
- tömeg: 0,625 kg
- űrtartalom: 0,450 liter (űrtartalom = az edény színültig töltve)
 
Hortobágyi húsos palacsinta
 
Hozzávalók:
  4 db csirkecomb
  1 közepes fej vöröshagyma
  1 db közepes paradicsom
  1 db húsos-paprika
  1 evőkanál fűszerpaprika
  5 evőkanál tejföl
  1 dl napraforgó olaj
  2 csapott evőkanál finomliszt
  2 db tojás
  5 dl tej
  12 csapott evőkanál finomliszt
  1 csipet só
  3 evőkanál napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors, ízlés szerint
 
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megpirítjuk. Ha megpirult, megszórjuk pirospaprikával és átöntjük egy lábasba. Beletesszük a combokat, picit mindkét oldalukat megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje. Beletesszük a meghámozott, kettévágott paradicsomot, a kettévágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk. Addig főzzük a húst, amíg le nem válik a csontról, ez kb. 1-1,5 óra. Ha megfőtt, kiszedjük a levéből, és annyira kihűtjük, hogy le tudjuk szedni a kezünkkel a húst és apróra eltépkedjük a húsdarabokat. A lábasban maradt pörkölt léhez hozzáadjuk a tejfölt, 1-2 percet főzzük és megszórjuk liszttel, azaz besűrűsítjük. Ha szükséges, és aki így szereti, egy bot mixer segítségével pépesre turmixszoljuk. Ebből a pörköltturmixból ízlés szerint rászedünk a húsokra, hogy ne száradjon ki. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a palacsintatésztát. Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba, és simára keverjük, majd palacsintasütőben 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát. A palacsintákba ízlés szerinti mennyiségben töltsünk húst, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Ízlés szerint öntsünk rá a szaftból és meglocsoljuk még tejföllel.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: