Indukciós palacsintasütő 25 cm 521774-AMB
Fogyasztói ár: 6,250 Ft
Az indukciós palacsintasütő 25 cm 521774-AMB anyaga kovácsolt alumínium ötvözet. A külső alján szegecseléssel rögzíttet mágnesezhető acéllap található, amitől gerjeszthetővé (indukálhatóvá) válik a palacsintasütőt. A belsejét Qualum Basic Stone Edition tapadásmentes bevonat borítja, ami rendkívül kopásálló. A Qualum Basic nagyon jó tapadásgátló és kopásálló bevonat. A külső oldalát fekete kerámia alapú hőálló festékkel kezelték. Szegecseléssel rögzített, hőre keményedő bakelit alapanyagú nyél van a palacsintasütőn. A Qualum Basic Stone tapadásmentes bevonatnak köszönhetően kevés zsiradékkal, vagy akár zsiradék nélkül is jól süthetünk benne! Minden káros anyagtól mentes! Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható.
1. Használati utasítás: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A palacsintasütőt üresen soha ne hevítsük fel. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet. Az odaégett palacsintát ne kaparjuk éles tárggyal, hanem áztassuk be, majd mossuk le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjunk, így nem karcoljuk meg a felületet. Sütéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a palacsintasütő aljának az átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. Az palacsintasütőt üresen nem szabad felmelegíteni!
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a bevonatokat. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a palacsintasütőt kézzel való mosogatását. Mosogatógépben nem mosható.
3. Figyelem! - sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró palacsintasütő csak a nyelétől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Forrón hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan a bevonat megrepedezhet, az edény meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 23 cm; - felső belső: 25 cm
- átmérő alsó külső: 22,70 cm; - felső külső: 25,50 cm
- átmérő alsó külső tűzhelyre felfekvő: 19 cm
- átmérő + a nyél hossza: 43,50 cm
- magasság belső: 1,50 cm; - külső: 1,70 cm
- tömeg: 0,535 kg
- űrtartalom: 0,670 liter (űrtartalom = az edény színültig töltve)
Palacsinta alaprecept
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás
2 dl olaj a kisütéshez
2 dl szódavíz (vagy ásványvíz)
2 dl tej
- fél mókás-kanál só
Elkészítése:
A lisztből, tojásból, tejből, szódából és a sóból egy kisebb fazékban tésztát keverünk. A palacsintasütőt felhevítjük, beleteszünk egy kiskanál olaját, vagy zsírt, körkörös mozgatással szétfolyatjuk, a felesleget visszaöntjük. Ezután mintegy 0,10 dl (egy tejmerőkanálnyi) tésztát a serpenyőbe öntünk és szétfolyatjuk. Erős tűzön megsütjük és megfordítjuk. Édes, vagy sós töltelékekkel tálaljuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: