G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Aromafedős indukciós serpenyő 3,80 l 520661-AMB

Aromafedős indukciós serpenyő 3,80 l 520661-AMB
Gyártó: AMBITION
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 17,450 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Aromafedős indukciós serpenyő 3,80 l 520661-AMB Aromafedős indukciós serpenyő 3,80 l 520661-AMB Aromafedős indukciós serpenyő 3,80 l 520661-AMB
Az aromafedős indukciós serpenyő 3,80 l 520661-AMB anyaga kovácsolt alumínium ötvözetből kialakított kör alakú magas oldalú sütő-főző edény. A serpenyő külső alján szegecseléssel rögzíttet mágnesezhető acéllap van, ami gyors és egyenletes hőeloszlást biztosít. Ez az acéllap teszi a serpenyőt gerjeszthetővé (indukcióssá). Az aromafedős serpenyő belsejét Qualum Basic Stone Edition tapadásmentes bevonat borítja. A Qualum Basic nagyon jó tapadásgátló és kopásálló bevonat, ami biztosítja az egészséges, alacsony zsírtartalmú főzést, sütést az ételek letapadás nélkül. A fedő hőálló vastag üveg, rozsdamentes aroma csepegtetővel, ami lehetővé teszi az ételek fűszerezését a központi nyíláson keresztül, a fedő levétele nélkül. Az aromafedős indukciós serpenyő fa hatású szilikon alapú bakelit fülei, és a rozsdamentes aromacsepegtető, ami egyben a fedő fogója is, csavarozással vannak rögzítve.
Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű kályhán egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe, mikrohullámú sütőbe nem tehető!
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. Ez a mély serpenyő sokoldalúan használható a konyhában. Főzhetünk és süthetünk is benne. A sütés-főzés során használjunk műanyag, fa vagy szilikon eszközöket! A fém eszközök megsértik a bevonatot. (Lásd a használatra vonatkozó utasításokat a csomagoláson vagy a termékhez mellékelt utasításokban.) A serpenyőben ne vágjuk fel az ételt, ne karcoljuk össze a tapadásmentes felületet. A kisebb felszíni karcolások vagy kopások nem befolyásolják az edény teljesítményét. Az étel elkészítése után ne hagyjuk a főzőlapon a serpenyőt, üres meg soha. Az elektromos főzőlapon mindig megfelelő méretű főzőzónát válasszuk, a gázrózsát pedig úgy állítsuk be, hogy a láng csak a serpenyő alját érje, és ne csapjon fel az oldalán. Soha ne hagyjuk felügyelet nélkül a serpenyőt főzés közben. Tisztítás előtt várjuk meg, amíg a serpenyő lehűl.
2. Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben nem mosogatható!
3. Figyelem! - Sütéskor-főzéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró aromafedős serpenyő csak a füleitől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető, hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert a hirtelen hő sokk hatására (az üres serpenyő túlhevítése, hideg víz öntése forró serpenyőbe vagy forró serpenyő hideg felületre helyezése stb.) az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan elhasadhat, deformálódhat. A serpenyőt, tisztítása előtt várjuk meg, hogy szobahőmérsékletre hűljön. A deformálódott serpenyőnek erősen csökken a használati értéke.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső alsó: 24 cm; - külső alsó: 25 cm
- átmérő alsó tűzhelyre felfekvő: 21 cm
- átmérő belső felső: 28 cm; - külső felső: 29 cm; - fülekkel: 43 cm
- magasság belső: 6,50 cm; - külső: 7,10 cm; - fedővel: 12 cm
- tömeg fedővel: 1,695 kg; - fedő nélkül: 0,970 kg; - fedő: 0,725 kg
- űrtartalom a méretek szerint: 3,42 liter
- űrtartalom a gyártó szerint: 3,80 liter
 
Bárányszeletek padlizsánnal
 
Hozzávalók (6 személyre):
 - bárányborda vagy comb 80 dkg
 - padlizsán 60 dkg
 - füstölt szalonna 10 dkg
 - fokhagyma 2 gerezd
 - száraz vörös bor 2-3 dl
 - olaj és 1 evőkanál só
 - bors
 - petrezselyem
 
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, kissé megpirítjuk és erős tűzön hirtelen átforgatjuk benne a húst, majd hozzáöntünk egy kevés bort, mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk, mindig egy kevés borral pótolva az elfőtt levet. Közben elkészítjük a padlizsánt: műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, kissé megsózzuk és egy rétegben egy nagyobb deszkára helyezzük, azt megbillentve, hogy a leve lecsoroghasson. Ezt a műveletet nem szabad kihagyni, mert keserű marad a padlizsán. Ezután papírszalvétával megtörölgetjük, bő forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az elősütött padlizsánt, meghintjük bőven vágott petrezselyemmel, összekeverjük. Köretnek burgonyakrokettet ajánlunk.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: