Üveg szószos kancsó 300 ml 236104-BLX
Származási ország: Spanyolország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 1,650 Ft
Az üveg szószos kancsó 300 ml a tökéletesen sima és csőrös kialakításnak köszönhetően cseppenés-mentes kiöntést biztosít. A szószos kancsó jénai üvegből készült tálaló eszköz, amelynek célja, hogy könnyedén és pontosan adagolhassuk a szószokat vagy önteteket az ételeinkre. Az üveg anyagának köszönhetően a szószkiöntő elegáns és stílusos megjelenést kölcsönöz a terítéknek. A gyakorlatias kialakításának köszönhetően kényelmesen tartható a kézben, így könnyedén irányítható a szószok adagolása. A kiöntő felső részén található csőr alakú kialakításnak köszönhetően a szószok, öntetek célirányosan és egyenletesen önthetők az ételekre, csökkentve a kifolyás vagy a lecseppenés esélyeit. A szószkiöntő 300 ml-es űrtartalma elegendő mennyiségű szósz vagy öntet tárolására alkalmas, így tökéletes választás lehet mindennapi használatra. Az átlátszó jénai üveg nem csak esztétikus, de könnyen tisztítható is.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. A szószkiöntőt soha ne tegyük forró felületre. Erős ütések hatására eltörik. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet.
2. Tisztítása: - Üveg mivoltának köszönhetően könnyen tisztítható. Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 15 cm; - külső: 16,60 cm; - füllel és kiöntővel: 18,50 cm
- szélesség belső: 7,50 cm; - külső: 8,50 cm
- magasság belső: 7 cm; - külső kiöntőnél: 9,50 cm; - fülnél: 8,70 cm
- tömeg: 0,445 kg
- űrtartalom: 0,30 liter (űrtartalom = a kiöntő színültig töltve)
Worcestershire szósz
Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
5 dkg kurkuma gyökér
2 dkg őrölt fehér bors
2 dkg őrölt koriander
1 dkg őrölt szegfűbors
1 dkg mustárliszt
1 dkg őrölt köménymag
1 dkg pirospaprika
1/2 citrom leve
- csipet cukor
- zsír amennyit felvesz a liszt a rántáshoz
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztből és a zsírból rántást készítünk. Vízzel felöntjük és megsózzuk (ha van csont lé, azzal öntsük fel.) Hozzáadjuk a maradék fűszereket, és 10 percig együtt forraljuk. Átszűrjük, citromlével ízesítjük, kevés cukrot teszünk bele.
Sűríthetjük, vagy ízesíthetjük paradicsompürével, szójával és sokféle más fűszerrel (pl. cukor, só, citrom, szegfűbors, szegfűszeg, babérlevél, chili, fokhagyma, szerecsendió, koriander, mogyoróhagyma, tamarind gyümölcs, rum, sherry). Attól függően, mihez tálaljuk. A legkülönbözőbb levesek, mártások ízesítésére, fűszerezésre, asztali fűszerként használatos. Ha nincs kurkumagyökerünk, gyömbérrel helyettesíthetjük. Nem ugyanaz, de sebaj. Fehér-mustármagot használjunk, ha nincs mustármag lisztünk, a magokból mozsárral csináljunk lisztet. A borsót, és a köménymag is jobb, ha frissen őröljük.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: