G-23Z82M83B8
Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

3,60 L krémszínű zománcozott fazék 610829-DAJ

3,60 L krémszínű zománcozott fazék 610829-DAJ
Gyártó: DAJAR
Származási ország: Lengyelország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 5,650 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
3,60 L krémszínű zománcozott fazék 610829-DAJ 3,60 L krémszínű zománcozott fazék 610829-DAJ 3,60 L krémszínű zománcozott fazék 610829-DAJ
A 3,60 L krémszínű zománcozott fazék 610829-DAJ anyaga 1 mm vastag acéllemez. A krémszínű zománcozott fazék gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Sütőbe, kemencébe is tehető!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
 
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 20 cm
- átmérő külső: 20,30 cm; - felső peremnél: 22,30 cm; - fülekkel: 27,50 cm
- a tűzhelyre felfekvő aljának átmérője: 16,50 cm
- magasság belső: 12,60 cm; - külső: 13 cm
- tömege: 0,750 kg
- űrtartalom: 3,95 liter színültig töltve
 
Bableves csülökkel és kolbásszal
 
Hozzávalók (kb. hat adag)
 25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
 20 dkg füstölt csülök (csontozott)
 15 dkg füstölt kolbász, karikázva
   4 szál sárgarépa, karikára vágva
   2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
   2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
   1 nagy fej vöröshagyma
   1 gerezd fokhagyma
   4 evőkanál olaj
   1 csapott evőkanál fűszerpaprika
   1 kötés aprított petrezselyem
   1-3 petrezselyem
   4 babérlevél
   2 evőkanál liszt (elhagyható)
 - tejföl
 - só, bors, ízlés szerint
 
Elkészítése:
- A szárazbabot egy szűrőn jól átmossuk és legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: