Kategóriák
Google fordítás
Legnépszerűbbek

Indukciós wok kőbevonatos 28 cm 593868-BQT

Indukciós wok kőbevonatos 28 cm 593868-BQT
Gyártó: BANQUET-EUROPE
Származási ország: Csehország
Jutalompont: 0
Készlet információ: Készleten
Fogyasztói ár: 9,990 Ft
Db:  Kosárba
   - VAGY -   
Indukciós wok kőbevonatos 28 cm 593868-BQT Indukciós wok kőbevonatos 28 cm 593868-BQT Indukciós wok kőbevonatos 28 cm 593868-BQT
Az indukciós wok kőbevonatos 28 cm 593868-BQT anyaga kovácsolt alumínium ötvözet, szénacél lemez betét és szilikonhatású műanyag fogantyú (nyél). Az indukciós wok belső felülete kőbevonattal, míg a külső barna színű kerámia alapú bevonattal kezelt. Az indukciós wok kőbevonatos hőre keményedő szilikonhatású, fa mintázatú műanyag nyéllel van felszerelve. A wok magas hővezető képessége gyors és gazdaságos főzést biztosít, így energiát és időt takarít meg. A tapadásmentes bevonatnak köszönhetően kevés zsiradékkal is jól főzhetünk, süthetünk benne! Gáz, elektromos, üvegkerámia, halogén, indukciós és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható.
1. Használati utasítás: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. A wok serpenyőt üresen soha ne hevítsük fel. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet. Az odaégett ételt ne kaparjuk éles tárggyal, hanem áztassuk be, majd mossuk le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjunk, így nem karcoljuk meg a felületet. Főzéskor a tűzhelylap átmérője nem lehet nagyobb, mint a serpenyő aljának az átmérője. Gáztűzhelyek esetén a láng csak az edény alját érje. Az edényt üresen nem szabad felmelegíteni!
2. Tisztítása: - Minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. A felületeit (belső, külső) soha ne tisztítsuk drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértsük a bevonatokat. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a wok serpenyő kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a rohamos romlásához.
3. Figyelem! - főzéskor, sütéskor csak fa, műanyag, illetve szilikon eszközöket használjunk, a fém eszközök megsérthetik a bevonatot!
- A forró wok serpenyő csak a nyelétől fogható meg, mert másként égési sérülést okoz. Kimondottan csak hőálló felületre helyezhető. Forrón hideg vízsugár alá nem tehető, hirtelen lehűteni nem szabad, mert az anyagösszetételének tulajdonságából fakadóan a bevonat lepattoghat róla, az edény meggörbülhet (deformálódhat). Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
 
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 19 cm; - felső belső: 28 cm
- átmérő alsó külső: 17,80 cm; - felső külső: 29 cm
- átmérő fogantyúval: 47 cm
- tűzhelyre felfekvő: 17,50 cm
- magasság belső: 7,85 cm; - külső: 7,93 cm
- tömeg: 0,980 kg
- űrtartalom: 3,25 liter
 
Wokban sült sajtos-zöldséges csirkemell
 
Hozzávalók:
  1 egész csirkemell
  35 dkg zöldségkeverék (brokkoli, karfiol, répa, borsó, zöldbab, kukorica)
  6 dkg teavaj
  2 dl tejszín
  2 evőkanál liszt
  10 dkg kecskesajt sajt (vagy parmezán)
  3 szik fokhagyma
- só, bors, édes paprika, ízlés szerint
- Borsika fű (érzékeny gyomrúaknak ajánlott bors helyett)
- kakukkfű
 
A körethez:
 1 kg krumpli vagy 50 dkg tészta
 
Elkészítése:
A wokban megolvasztunk 3 dkg vajat, rátesszük a zöldséget, sózzuk, borsozzuk, majd fedőt rá, s kb. 15 percig pároljuk. Míg ez elkészül, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet. A zöldségeket kiborítjuk egy tányérra, megolvasztjuk a wokban a maradék 3 dkg vajat, rádobjuk a húst, belereszeljük a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet és Borsika füvet, szórunk rá, és lefödjük. Körülbelül 15 perc alatt elkészül, közben időnként megkeverjük. A fűszerekből nem kell túl sok, elég intenzív íze lesz. Összekeverjük a tejszínt a liszttel, majd ha a hús megpuhult, ráöntjük, beleszórjuk a felkockázott sajtot, jól összedolgozzuk, hagyjuk még 1-2 percig, s levesszük a tűzről. Belekeverjük a már elkészült zöldséget, és kész a húsos-zöldséges csoda!
 
A köretet:
Kifőzött tészta vagy vajban párolt főt krumpli!

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: