Szögletes csatos tortaforma 37,50×24,50×7 cm 209733-AMB
Fogyasztói ár: 4,850 Ft
A szögletes csatos tortaforma 37,50×24,50×7 cm -es le és kivehető alja teszi lehetővé a megsült tészta sérülésmentes kivételét a sütőformából. A szögletes csatos tortaforma anyaga fém sütőlemez, tapadásmentes ILAG bevonattal. Az ILAG non-stick bevonat egy tapadásmentes felület, ami több rétegből áll, beleértve a tapadásmentes külső réteget, a kopásálló alapozó réteget, a kerámia réteget és a sütőlemezt. Ez a bevonat lehetővé teszi a tapadásmentes sütést, és tartósabb, mint a hagyományos tapadásmentes bevonatok. A tortasütő kapcsos zárszerkezete rozsdamentes acél. A kemence és a mikrohullámú sütőt kivételével minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe maximum 220 °C-ig.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsa meg. A szögletes csatos tortaforma, kemencébe és mikrohullámú sütőbe nem használható. A tortaforma aljára érdemes vágni egy sütőpapírt, az oldalára nem szükséges semmit tenni, vajjal sem kell kikenni, de azért nem árt, ha ki van kenve. A megsült tésztáról óvatosan válasszuk le a tortasütő oldalát úgy, hogy a csatnál kicsatoljuk a formát. A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró sütőformát csak edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. A felhevült tortaformához a gyerekeket nem szabad közel engedni! Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
2. Tisztítása: - Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható, hideg vízsugár alá nem helyezhető. A szögletes csatos tortaformát minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a szögletes tortaforma kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a romlásához.
3. Figyelem: - Fém, vágó vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortasütőbe, mert megkarcolhatjuk és ez által a jótállást is elveszítjük! Ha mégis nagyon mélyen megkarcoltuk, a bevonatot erősen károsítottuk a tortasütő belső felületén akkor dobjuk ki, többet ne használjuk, mert az emberi szervezetre káros anyagok bomolhatnak le belőle. A torta sütőforma nem gyerekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni, mert könnyen megkarcolhatják a belső felületét, elronthatják a zárszerkezetét!
Részletes méretleírás:
Torta sütőforma méretei:
- hosszúság belső: 34,50 cm; - külső: 35 cm
- szélesség belső: 23 cm; - külső: 23,50 cm
- magasság belső: 7 cm; - külső: 7,75 cm; - tálcával: 8 cm
- tömeg: 0,340 kg
- űrtartalom: 5,50 liter
Tálca méretei:
- hosszúság belső: 34,50 cm; - külső: 39 cm
- szélesség belső: 23,50 cm; - külső: 28 cm
- magasság belső: 1,30 cm; - külső: 1,17 cm
- tömeg: 0,410 kg
12 szeletes diókrémes marcipános torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db nagyobb méretű tojás
6 evőkanál nyírfacukor
5 evőkanál rizsliszt
1,50 evőkanál kakaópor
1 evőkanál keményítő
1,50 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
A diókrémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl rizstej
150-180 g darált dió
50 g margarin
- ízlés szerint folyékony édesítő + nyírfacukor
A tetejére:
125 g marcipán
125 g margarin
125 g porcukor
- vékony réteg jégzselé
- díszítő elemek
Elkészítése:
Készítünk egy 4 tojásos és egy 2 tojásos kakaós piskótát.
4 db tojást szétválasztunk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját 4 evőkanál édesítővel habosra keverjük, hozzáadunk 1 csapott evőkanál kakaóport, 3,5 evőkanál lisztet, 1 csapott evőkanál keményítőt, 1 csapott mokkáskanál sütőport és gépi habverővel jól összekeverjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a lisztes keverékbe a felvert tojásfehérjét. Kizsírozott szilikon formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 25 perc). Ha megsült néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt áttesszük egy deszkára és keresztben kettévágjuk. Ugyanígy elkészítjük a 2 tojásos piskótát is 1,5 evőkanál rizsliszttel, 1/2 evőkanál kakaóporral, 2 evőkanál édesítővel, 1/2 csapott evőkanál keményítővel, 1/2 mokkáskanál sütőporral. (Nekem ehhez a piskótához már nem maradt elég kakaóporom, ezért egy kicsit halványabb lett, mint a 4 tojásos). A dióbelet megdaráljuk. A pudingporokat egy kevés rizstejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Ízlés szerint édesítjük. Állandóan kevergetve felforraljuk és forrástól számított 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Hozzáadjuk a darált diót és langyosra hűtjük. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges még adunk hozzá édesítőt. A diókrémet három részre osztjuk. Az alsó piskóta lapot megkenjük a krém egyharmadával, majd rátesszük a második lapot, amit megkenünk a krém második harmadával. Az utolsó tortalappal befedjük. Enyhén lenyomkodjuk, majd a maradék krémmel körbe kenjük a torta oldalát. A szobahőmérsékletű lágy margarint és a porcukrot gépi habverővel összekeverjük és bevonjuk vele a torta tetejét. A marcipánt keményítővel hintett munkalapon akkorára nyújtjuk, mint a tortaostyánk, majd ráhelyezzük a torta tetejére. A marcipánt megkenjük a jégzselével és rásimítjuk a tortaostyát. Kicsit lesúlyozzuk (én egy kisebb tálcát tettem rá) és hűtőszekrényben hagyjuk pár órát. Mikor az ostya teljesen rátapadt a marcipánra akkor kivesszük és befejezzük a díszítést. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: