Tortaforma szögletes 23×23×5 cm 209580-AMB
Fogyasztói ár: 3,450 Ft
A tortaforma szögletes 23×23×5 cm egy zárt, négyoldalú sütőedény. A sütőtepsi anyaga fémlemez, tapadásmentes titánalapú bevonattal. A kemence és a mikrohullámú sütőt kivételével minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe maximum 220 °C-ig.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsa meg. A szögletes tortaforma, kemencébe és mikrohullámú sütőbe nem használható. A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró négyzet alakú sütőedény csak a edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. A felhevült sütőformához a gyerekeket nem szabad közel engedni! Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
2. Tisztítása: - A sütőformát minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a szögletes tortaforma kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a romlásához.
3. Figyelem: - Fém, vágó vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortasütőbe, mert megkarcolhatjuk és ez által a jótállást is elveszítjük! A torta sütőforma nem gyerekjáték, ezért nem árt, ha gyerekek elől el van zárva!
Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 18,50 cm; - felső belső: 20,50 cm
- hosszúság alsó külső: 19 cm; - felső külső: 23 cm
- szélesség alsó belső: 18,50 cm; - felső belső: 20,50 cm
- szélesség alsó külső: 19 cm; - felső külső: 23 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 5,20
- tömeg: 0,335 kg
- űrtartalom: 1,90 liter
Almás rétes mazsolával, fahéjjal
Hozzávalók:
80 dkg alma
10 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
1 csomag réteslap
- fahéj, ízlés szerint
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, és addig érni hagyjuk, míg előkészítjük a réteslapokat. Nedves konyharuhára teszünk egy réteslapot, majd megkenjük olvasztott vajjal, jöhet a következő lap, összesen. Ezt megszórjuk zsemlemorzsával. Az almás tölteléket jól kinyomkodjuk, és megtöltjük a lapot. A tölteléket a szélétől és az oldalától is kicsit beljebb rakjuk, majd az oldalát behajtjuk. Egy konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét tésztalyukasztó hengerrel megszurkáljuk (hengereljük) majd olvasztott vajjal vagy tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: