Csatos kenyér és kalácssütő 34×15,50×6 cm 209719-AMB
Fogyasztói ár: 3,990 Ft
A csatos kenyér és kalácssütő 34×15,50×6 cm 209719-AMB zárható, négyoldalú sütőedény levehető aljzattal a kenyér és kalács téglatest alakra való sütésére. A kenyér és kalácssütő le és kivehető alja teszi lehetővé a megsült tészta sérülésmentes kivételét a sütőformából. Az anyaga fém sütőlemez, tapadásmentes ILAG bevonattal. Az ILAG non-stick bevonat egy tapadásmentes réteg, ami több rétegből áll, beleértve a tapadásmentes külső réteget, a kopásálló alapozó réteget, a kerámia réteget és a sütőlemezt. Ez a bevonat lehetővé teszi a tapadásmentes sütést, és tartósabb, mint a hagyományos tapadásmentes bevonatok. A kenyér és kalácssütő forma kapcsos zárszerkezete rozsdamentes acél. A kemence és a mikrohullámú sütőt kivételével minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe maximum 220 °C-ig.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsuk el a címkét, mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsa meg. A téglatest alakú kalács és kenyérsütő forma, kemencébe és mikrohullámú sütőbe nem használható. A kenyér és kalácssütő forma aljára érdemes vágni egy sütőpapírt, az oldalára nem szükséges semmit tenni, vajjal sem kell kikenni, de azért nem árt, ha ki van kenve. A megsült tésztáról óvatosan válasszuk le a tortasütő oldalát úgy, hogy a csatnál kicsatoljuk a formát. A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró sütőformát csak edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. A felhevült kalács és kenyérsütő formához a gyerekeket nem szabad közel engedni! Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
2. Tisztítása: - A kenyér és kalácssütő forma, amíg nem hűlt le addig nem mosogatható, hideg vízsugár alá nem helyezhető. A sütőformát minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. A hosszú élettartam és a magas minőség megőrzése érdekében javasoljuk a szögletes sütőforma kézzel való mosogatását. Mosogatógépben is mosható, de ez az eljárás nagyban hozzájárul a termék minőségének a rohamos romlásához.
3. Figyelem: - Fém, vágó vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a kalács és kenyérsütő formába, mert megkarcolhatjuk és ez által a jótállást is elveszítjük! Ha mégis nagyon mélyen megkarcoltuk, a bevonatot erősen károsítottuk a sütő belső felületén akkor dobjuk ki, többet ne használjuk, mert az emberi szervezetre káros anyagok bomolhatnak le belőle. A kenyér és kalácssütő forma nem gyerekjáték, ezért a gyerekek elől el kell zárni, mert könnyen megkarcolhatják a belső felületét, elronthatják a zárszerkezetét!
Részletes méretleírás:
A kalács és kenyérsütő forma kerete:
- hosszúság belső: 29 cm; - külső: 30 cm
- szélesség belső: 11,80 cm; - külső: 11,70 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 8 cm
Tálca:
- hosszúság: 34 cm
- szélesség: 15,70 cm
- magasság: 1,75 cm
A tortaforma össztömege: 0,495 kg
- űrtartalom: 1,87 liter
Püspökkenyér sok-sok gyümölccsel
Hozzávalók:
A tésztához:
6 egész tojás
21 dkg porcukor
22 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
Gyümölcsök:
- szárított mangó
- datolya
- vágott dió
- mazsola
- csoki darabkák
A csoki mázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
Elkészítése:
2 db kalács vagy őzgerincformát kivajazunk.
A hozzávalókból piskótát keverünk, a gyümölcsöket aprítva belekeverjük és sütjük. A csoki mázhoz 20 dkg porcukrot 3 evőkanál tejjel és 2 evőkanál kakaóporral felfőztem, a tűzről levéve 5 dkg vajat kevertem bele, és bevontam vele a püspökkenyereket.
Írjon vélemény
Az Ön neve:Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!
Értékelés: Rossz Jó
Írja be az ellenőrző kódot: