Google fordítás

AZ ÁRUHÁZRÓL!

A nevem Kónya Pál, 57 éves vállalkozó kiskereskedő. Konyhai felszerelések és kiegészítők forgalmazásával foglalkozom több, mint 30 éve.  A web áruház létrehozásával az volt a célom, hogy a sok éves tapasztalatommal segítve megbízható és minőségi edények széles kínálatát tegyem elérhetővé mindenki számára.

Itt, a csodálatos Föld nevű kék bolygón, a Tejútrendszeren belül bejártam sok országot, melynek során több nemzet étkezi szokásait is megismertem, gasztronómiai tudásukat elsajátítottam, és nem csak tudok, de szeretek is főzni. A hosszú évek alatt rájöttem, hogy nem mindegy hogy milyen ételt milyen minőségű edényben, sütőben készítek el, főzök, sütök, vagy párolok, mert a különböző anyagötvözetű edények mind más és más ízeket hoznak elő ugyanabból az ételből.
Tehát nem párolódnak vagy sülnek egyformán. Az általam ismert országok nemzeti ételeinek egyedi ízeihez nem csupán különböző, az adott tájra jellemző jellegzetes alapanyagok járulnak hozzá, hanem az edények minősége, összetétele is, biztosítva ezzel az utánozhatatlan íz világukat. Tapasztalataim hosszú sora arra engedett következtetni, hogy nem pusztán az ízek fontosak a gasztronómiában, hanem az egészséges étkezés, amely egyre fontosabb részévé válik felgyorsult világunkban. Fő célom az egészséges táplálkozás biztosítása minden ember számára.
Ennek érdekében főként 18/10- es nemesacélból, vasból, szilikonból készült termékeket árusítok. Sajnos a betegségek közel felét a helytelen táplálkozás okozza. Mindez köszönhető a túl zsíros és sós ételeknek. A hagyományos főzés során, először tönkretesszük ételeinket, majd jól megfűszerezzük, hogy ehető legyen, és a család elé tesszük a só, bors, paprika és mindenféle ízfokozók kíséretében. Sajnos ehhez szoktunk, mert másképp nem tudjuk elkészíteni ételeinket a hagyományos edényekben, mert azokban 80 C-fok felett minden vitamint kifőzünk az ételekből.

A 18/10 KRÓM-NIKKEL nemesacélból készült edények anyagsűrűsége olyan nagy, hogy az edény falán nem tapadnak meg az ízek, aromák, baktériumok és ennek következtében bármilyen étel készítésére alkalmasak. Zárt rendszerben, egy kímélő főzéssel készülnek az ételek, ezért a vitaminok, ásványi anyagok nagy része megmarad. A zöldségféléket párában, a húsokat pedig saját zsírjukban süthetjük, ezáltal bármilyen szigorú diéta ízletesebbé válhat. Az energiatakarékos használatot az akku termikus alj biztosítja, mely könnyen felveszi a hőt, nagyon jól tárolja azt, valamint egyenletesen továbbítja az edény belsejébe. Mivel ezek az edények zárt rendszerben főznek, ezért csak fülközépig tölthetők étellel, a többi hely a párának szükséges.

DE NÉZZÜK CSAK MI AZ a ROZSDAMENTES NEMESACÉL?

A rozsdamentes acél nem egyetlen ötvözet, hanem a vas alapú ötvözetek egy családja, amely több mint 50 különböző alkotóelemből készül. A rozsdamentes acélok a mindenütt gyakran alkalmazott ötvözetek színe-javát jelentik. E család minden egyes tagjának közös tulajdonsága, hogy legalább 11-12% krómot is tartalmaznak. A rozsdamentes nemesacél a vas mellett kb. 18% krómot, valamint 8% nikkelt is tartalmaz.

Gazdaságos: - Olcsó, így alkalmas fogyasztói termék gyártására.

Népszerűségét csillogó külsejének köszönheti, amely örökre megmarad, ha időnként megtisztítjuk. Kitűnő korrózióvédelmét a fém felületén létrejövő láthatatlan, passzív oxidréteg segíti elő. Az egyedül álló korrózióvédelem mellett a nemesacél rendkívüli szilárdsággal is rendelkezik, így kiválóan ellenáll a legkülönbözőbb igénybevételeknek is. A rozsdamentes nemesacél a minőséget jelenti bármely belőle készült termék esetén. A rozsdamentes nemesacélból készült edényekben a főzési és sütési módszer az edény felépítéséből ered: - Meghatározó a többrétegű könnyűfémből készült akku termikus alj, mely gyorsan felmelegszik, egyenletesen eloszlatja a hőt az edény felületen, tárolja és átviszi az ételre. Ily módon sajátossága a főzési folyamatnak, hogy nem ég le az étel, és az energia megtakarítás a 70%-ot is elérheti.
A fedő kialakításának jellemzője, hogy tökéletesen zár. A forró pára víz formájában a fedő és az edény között vízgyűrűt képez, így az hermetikusan zár és az értékes tápanyagok az edényben maradnak. Az edény fala 18/10-es krómnikkel ötvözetből készült, mely kevésbé melegszik fel, mint az alj. A felszálló forró levegő ütközik az edény falával és körforgás alakul ki egy zárt közegben.
A főzést mindig hideg edénnyel kezdjük, a fedőt az edényen tartjuk, csupán arra kell figyelni, hogy a termo kontrol gomb mutatója a zöld mezőben maradjon.
A sütést felmelegített edényben kezdjük, beszárítjuk a hús rostjait, így az ásványi anyagok, vitaminok, íz anyagok megmaradnak az ételben és a hús eredeti méretében készül el, nem esik össze.
Számos terméket saját ötletként gyártatok le, melynek során elsősorban a minőségre törekszem. Így az általam forgalmazott edények tartósak, megbízhatóak, gazdaságosak, energiatakarékosak. Gáz, - elektromos (villany),- halogén,- indukciós (gerjesztéses), - kerámialapos tűzhelyeken egyaránt magas hatásfokkal használhatóak. Ebből kifolyólag úgy gáz-, mint elektromos energiát takarítunk meg. Ezen termékek könnyen tisztíthatóak, akár kézi vagy gépi mosogatással. Az edények fényes polírozása az idő múlásával tompul, ez az acél természetes öregedésének velejárója. Ha a célnak megfelelően használjuk őket, hosszú élettartalmuk biztosítja a családok részére az egészséges táplálkozást.
Mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő formákat, kivitelezéseket, amelyek nem csak időtállóak, hanem esztétikusak is. A főzőedények többrétegű ajzat, kiképzése biztosítja a hatékony és gazdaságos kihasználásukat, az ételek gyors elkészítését, minimális zsír vagy olaj hozzáadásával vagy a nélkül. A termékeket, amelyeket forgalmazok kimondottan ismert és neves gyártóktól szerzem be ezzel is biztosítva a garantált minőséget. Egyes forgalmazott termékeim multifunkcionálisak, mint például tésztakifőzők, melyeket különböző finom ételek elkészítésére is használhatók.
A párolók megőrzik a gyümölcsök, zöldségek vitamintartalmát és emellett kiválóak a koleszterin szegény étrend biztosításában, ezért bátran és egészségesen használhatják a magas cukor- és koleszterinnel, szív –és érrendszeri panaszokkal küszködő betegek. Forgalmazott edényeimben az ételek elkészítési ideje a hagyományos edényekhez képest fele időre csökken, aminek következtében a dolgos háziasszonyok és főzni szerető férfiak több időt tölthetnek el a konyhán kívül, családjuk, barátaik körében.

Az öntöttvas

Az öntöttvas a vasöntéssel előállított ötvözet, mely szenet, szilíciumot, mangánt, foszfort, ként és más összetevőket tartalmaz, 2% - tol 3,6% széntartalommal. A szén grafit vagy cementit alakjában van jelen az ötvözetben. A szén tényleges formája az öntvény lehűlési sebességétől függ. A lassú lehűlés grafit kiválással jár. Ötvözök hozzáadása is szerepet játszik: - a szilícium a grafit kiválását segíti, a mangán pedig stabilizálja a cementitet. Az öntött vasat nyersvas átolvasztásával nyerik ócskavas hozzáadásával az úgynevezett kupolókemencékben.

Öntöttvas edények

A vasöntés hagyományos mesterség, amely nagymértékű és gyakorlott kézimunkát igényel. ! Mára ez persze modern technológiával társul, de a gyártási folyamat alapjában véve ugyanaz maradt. A jó minőség megőrzése érdekében a termékek az öntés után természetes módon, 24 órán keresztül hűlnek, majd az ezt követő munkafázisokat nem gépek, hanem emberi kezek végzik. A gyártás során minden terméket forró növényi olajjal kezelnek.  A vasedények használata a vaskorszak időszakára vezethető vissza és az óta tart, bár az elmúlt néhány évtizedben (utolsó 50 - 70 év) a zománcozott, teflonozott majd a rozsdamentes edények megjelenésével kiszorultak a mindennapi használatból.
Szerencsére nem mindenhol van ez így. Ha belenézzünk a külföldi, főleg nyugati Tv – ék gasztronómiai műsoraiba, ott előbb-utóbb előkerül egy öntöttvas edény, különösen akkor, ha vegetáriánus vagy úgynevezett vegyszermentes (biótermesztett) ételekről van szó, mivel ezen ételek elkészítésénél nélkülözhetetlenek. Az öntöttvas edények mindenfajta tűzhelyen: - gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós (gerjesztéses), halogén és fatüzelésű kályhán (tűzhely) egyaránt használható Az öntöttvas edények használatában az a legizgalmasabb, hogy teljesen mindegy, milyen hőforrást használunk, ez a legjobb, ami kéznél van.

Az indukciós (gerjesztéses) főzőlapokhoz a lehető legjobb termék, az öntöttvas edény mivel ez a tűzhely a mágnesesség elvén működik és a legjobban mágnesezhető anyag a vas. Az edények alja hideg állapotban enyhén homorú, hogy melegítéskor, amikor az anyag a hő hatására kitágul, az edény tökéletesen felfeküdjön a tűzhely főzőfelületére. A karcolódás-mentesség és a tartósság mellett fontos, hogy az edényekből az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vas kerül a bennük főzött ételekbe, különösen akkor, ha az ételben savas alapanyag is van, például ecet, bor, gyümölcs, paradicsom vagy citrusfélék. Ezért az öntöttvas edények használata igen ajánlott a vegetáriánus életmódot folytatók számára, illetve azoknak, akik vérszegények vagy egyéb okokból (rendszertelen táplálkozás: - gyorsbüfé, hideg étel) kevés vas jut a szervezetükbe.

RENDKÍVÜL könnyű kezelni!
Az öntöttvas edények tapadásmentességének a titka, hogy az edények anyagának - ott, ahol főzéskor az étellel érintkezik - mindig enyhén olajosnak kell lennie.
Az edényeket a gyárban növényi zsírral kezelik. Használatba vételük előtt jól mossuk ki majd ajánlatos zsírral kikenni és kiégetni! Használat (főzés, sütés) után mossuk, ki az edényt töröljük, szárazra majd melegítsük fel, hogy kiszáradhasson. Ezzel megóvjuk a rozsdásodástól.
(Az olajjal kezelt termékek, amelyek nem teljesen szárazak, kényes felületeken foltot hagyhatnak.)
 - Tisztításkor csak meleg vizet és mosogatókefét használjunk, amelyekkel az edény tökéletesen kitisztítható, de a szükséges minimális zsiradékot nem távolítjuk el róla.
 - Közvetlenül mosogatás után, gondosan szárítsuk meg az öntöttvas termékeket (pl. töröljük szárazra vagy helyezzük a tűzhelyre közepes hőfokon. Ilyenkor vigyázzunk, hogy az edényt ne melegítsük túl!).
 - Az ételt tálalhatjuk közvetlenül az edényekből, de ne használjuk őket az ételek tárolására.
 - Az öntöttvas termékek nem moshatók mosogatógépben.
 
Hasznos tanács: - az edényeket mosogatás és szárítás után vékonyan kenjük be olajjal (olíva vagy napraforgó). (Ha szükséges, a felesleges olajt konyhai törlőpapírral töröljük ki.
 - Hogy szükséges vagy nem az edény olajozására az látszik színéből is: a megfelelő állapotban lévő edény színe fekete, a kiszáradt, zsiradéktól mentes edény viszont szürke.
Az újraolajozást követően jó, ha az edényt ráhelyezzük a meleg tűzhelyre vagy a sütőbe, hogy az olaj beivódjon az edény anyagába. (A fanyéllel rendelkező termékeket ne tegyük a sütőbe!) Miután az edény kihűlt, töröljük le a felesleges olajt. Ez a folyamat erős szaggal járhat, ezért figyeljünk a szellőztetésre.
 
Javaslat
Jól bevált módszer az öntöttvas edények karbantartása megkönnyítésére, hogy ha időnként hurkát, kolbászt vagy szalonnát sütünk az edényben. Ez minden típusú edényben (serpenyőben, lábasban, kacsasütőbe, tepsibe stb.) elvégezhető. Süssük e finomságokat alacsonyabb hőfokon, hogy ezzel meghosszabbítsuk a sütési időt. Ez a sütés - olajozásos módszer általában elég ahhoz, hogy az öntöttvas edényeink jó állapotban maradjanak.
És végül, de nem utolsósorban - más edényektől eltérően - az öntöttvas edények annál jobbak, minél többet használjuk őket!
 
A kerámia
 
A kerámia agyagból való építőelemek, edények, csempék, szobrocskák, díszek gyűjtőneve. A kerámiakészítés, vagyis a fazekas mesterség, a legősibb emberi tevékenységek egyike, a kézművesség egyik legrégebbi területe.
A kerámia az athéni Kerameikosz térről kapta nevét, az ottani fazekasok telepéről. (A Lerameikos a geometrikus időszakban temetőként funkcionált, csak a későbbi időszakban lett a település ipari része.)
A természetes alapanyagokból előállított “hagyományos” kerámiákat a történelem kezdeteitől használja az emberiség égetett agyageszközök, kőedények, különféle porcelántárgyak vagy építőanyagok formájában. Ma már a hagyományos kerámiai anyagok közé sorolhatók a cementek, az üvegek és egyes, magas hőmérsékleten használatos tűzálló anyagok is. A kerámiák korábban is széleskörű felhasználása az utóbbi néhány évtizedben jelentősen kibővült Megjelentek a “korszerű” kerámiák, és velük a műszaki alkalmazások kerültek előtérbe.
A kerámiák fogalmához általában a törékenység és a tulajdonság nem megfelelő reprodukálhatósága társul. A korszerű műszaki kerámiák éppen e két vonatkozásban hoztak újat, elsősorban az anyagtudományi és anyagtechnológiai ismeretek bővülésének eredményeként. A kerámiai anyagok összetétele, mikró szerkezete és tulajdonságai közötti kapcsolatrendszer újabb és újabb részleteinek tisztázása lehetővé teszi a felhasználási igényeket megfelelően kielégítő, előre tervezett tulajdonságú szerkezeti anyagok előállítását.
A korszerű műszaki kerámiák szívósak: jól tűrik a hirtelen hőhatásokat és a váltakozó mechanikai igénybevételeket is. A szívósság az összetétel és a mikró szerkezet módosításával, a feszültségeket koncentráló hibahelyek (mikró repedések, zárványok, szemcsehatárok, inhomogenitások, mikropórusok) számának csökkentésével, továbbá újszerű erősítő mechanizmusok kialakításával, a belső feszültségeket kioltó szerkezeti elemek bevitelével érhető el. Célirányosan létrehozott energiaelnyelő mechanizmusok működnek például a szál- és tűkristály-erősítésű kerámiákban, a devitrifikált (az üvegszerű, illetve amorf állapotból az egyensúlyi viszonyoknak megfelelő kristályos állapot irányába átrendeződött) anyagokban vagy a módosulat-változással szívósított rendszerekben.
A korszerű műszaki kerámiák általában mesterséges, meghatározott összetételű és morfológiájú porokból, szigorú technológiai feltételek mellett készülnek. Kémiai jellegüket tekintve főként fémek és átmeneti fémek oxidjai, nitritjei, boridjai, karbidjai, ezek elegyei, elegyfázisai lehetnek. Fémes, ionos és kovalens kötések egyaránt megtalálhatók ezekben az anyagokban, így különleges tulajdonságok, tulajdonságkombinációk megvalósítására alkalmasak. Általában kemények, kopásállóak, nagy a mechanikai szilárdságuk. Mindehhez nagy termikus és kémiai stabilitás, továbbá kis sűrűség társul. Legtöbbjük elektromos- és hőszigetelő sajátságú, ugyanakkor néhány képviselőjük a nagy elektromos ellenállás mellett nagyon jó hővezető képességű. Egyes típusaik szupravezetők, mások félvezető sajátságúak. Még továbbiak ferromágneses vagy piezoelektromos tulajdonságokat mutatnak. Bizonyos korszerű műszaki kerámiák jó dielektrikumok, mások bio kompatibilisek lehetnek.
Az alkalmazási területekről
A korszerű műszaki kerámiák a fejlett technológia sok területén töltenek be fontos szerepet (1. táblázat). A mérnöki gyakorlat rajtuk keresztül olyan újszerű szerkezeti anyagokhoz jut, amelyek az eddigiektől eltérő, extrém körülmények között, feszített üzemmódban is megőrzik kiváló mechanikai, termikus, kémiai és egyéb tulajdonságaikat.
 
A korszerű műszaki kerámiák fontosabb alkalmazási lehetőségei:
 - Vágószerszámok
 - Kopásálló csapágyak, szárvezetők
 - Turbinalapátok, robbanómotor alkatrészek
 - Infravörös sugárzók
 - Gázérzékelők
 - Nedvességérzékelők
 - Katalizátorhordozók
 - Implantátumok
 - Szigetelő IC hordozók, tokok
 - Kerámiakondenzátorok
 - Piezoelektromos vibrátorok, szűrők, oszcillátorok
 - Termisztorok, varisztorok, érzékelők, fűtőelemek
 - Napelem
 - Szilárd elektrolitok
 - Oxigénszenzorok, tüzelőanyag cellák
 - Magas Tc. szupravezetők
 - Lágy ferritek
 - Kemény ferritek
 - Hő érzékelők
 - Ferrit mágnesek
 - Szilikátüvegek
 - Nagynyomású, na-gőz, lámpák
 - Fénycsövek, különleges lámpák
 - Lézerablakok
 - Fényvezetők, optikuselektronikai eszközök
 - Nukleáris fűtőelemek
 - Sugárvédelmi anyagok
 
Termékeimre cseregaranciát biztosítok. Az ezzel kapcsolatos további tájékoztatók a megrendelés menüpont alatt találhatóak.
 
Köszönöm érdeklődését és remélem, hogy bizalommal veszi igénybe szolgáltatásaimat.
 
FIGYELEM!

ÁRUHÁZUNK NEM AJÁNDÉKOZ, NEM SORSOL AJÁNDÉK UTALVÁNYOKAT, TERMÉKEKET, és NEM KERES MEG SENKIT SZEMÉLYESEN! AKI (AKIK) ILYEN VAGY BÁRMILYEN AZ ÁRUHÁZZAL KAPCSOLATOS AJÁNLAT TÉTELLEL BÁRKIT MEGKERES AZ NEM a MI MUNKATÁRSUNK (MUNKATÁRSAINK) hanem CSALÓ (CSALÓK). KÉRÜNK MINDENKIT, AKIT AZ ÁRUHÁZUNKKAL KAPCSOLATOS AJÁNLAT TÉTELLEL, MEGKERESNEK, hogy UTASÍTSA, VISSZA AZ AJÁNLATOT JEGYEZZE MEG SZEMÉLYÜKET, SZEMÉLYÜKRE VONATKOZÓAN BÁRMILYEN JELLEGZETESSÉGET, AUTÓJUK SZINÉT, RENDSZÁMÁT és AZONNAL ÉRTESÍTSE a RENDŐRSÉGET!


A weboldal mindennemű tartalma engedély nélküli felhasználása, átdolgozása tilos, ideértve, de nem kizárólag a bevételszerző tevékenységre való felhasználást. A weboldal tartalma a tulajdonos neve [Kónya Pál] és a web áruház [www.edenyek.hu] megjelölésével,  a szerző írásbeli hozzájárulásával használható csak fel. A forrás megjelölése nélküli, hiányos megjelölésű, írásbeli szerzői hozzájárulás nélküli után közlés, átdolgozás használati, közzétételi díja: 27 900 Ft + Áfa szavanként, és képenként naponta.
Részeinek más Web áruházba vagy honlapra történő átmásolásához viszont nem járulok hozzá.
De annak örülök, ha bárki kulturált és a www.edenyek.hu, üzletházra mutató hivatkozást tesz fel a saját honlapjára.
 
Kónya Pál